Kevään 2017 jäsentapahtumia

Etelä-Espoon Sosialidemokraattisen Työväenyhdistyksen johtokunta on hahmotellut kevään 2017 ohjelmaa.

Seuraava jäsenilta 22.3. Ohjelmassa kuntavaaliehdokkaiden esittely.

Yhteystiedot

Etelä-Espoon Sos.dem.ty ry


Uutiset

2.6.2018Uusi blogi!Lue lisää »23.10.2013Etelä- Espoo onnittelee NuuksiotaLue lisää »23.10.2013Tervetuloa syyskokoukseenLue lisää »

Pikakysely

Mitä pitäisi tehdä Espoonkruunulle

Demarit kannattavat itsenäistä Espoota

Sunnuntai 10.11.2013 - Martti Hellström ja Markku Sistonen


kuva-135.jpgHallitus on huolissaan kuntien kyvystä selvitä vastuistaan, ja siksi se haluaa uudistaa kuntarakennetta. Pääkaupunki- seutuun tai laajemmin Helsingin seutuun kuuluu laskutavasta riippuen 4 – 16 kuntaa. Kaikkien kuntien hartiat eivät ole riittävän vahvoja. Espoolla ei ole tätä ongelmaa. Demarit kannattavatkin itsenäistä Espoota. Pakkoliitoksia vastustetaan jyrkästi.
– On tärkeää, että kunnilta kysytään näkemyksiä ja että ne huomioidaan lopullisia ratkaisuja tehtäessä, Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Sistonen painottaa. Sistosen kanta kuntaselvityksiin on myönteisempi.
 – Ne on tehtävä, Sistonen linjaa. Olemme käynnistäneet viime syyskuussa kuntarakennelain edellyttämän selvitystyön Kauniaisen, Kirkkonummen ja Vihdin kanssa.

Valtion käynnistämälle erityiselle kuntajakoselvitykselle Sistonen puistaa päätään. Siinä tarkastellaan kuntaliitosvaihtoehtoja Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Keravan, Vantaan, Kirkkonummen, Sipoon, Tuusulan ja ehkä myös Vihdin kanssa.
– On surullista, että mikään kunta ei halua tehdä selvitystä Helsingin ja Vantaan kanssa, mutta siihen on syynsä. Helsinki haluaa kaikki kunnat yhteen. Kukaan ei halua kuormakseen Vantaan velkoja, Sistonen muistuttaa. Kunnilla on tässä taloustilanteessa niin paljon töitä, että kannattaisi harkita, kuinka paljon energiaa näihin päällekkäisiin selvityksiin on kohtuullista kunnilta vaatia.

Toinen yhteistyön tehostamisen keino on metropolihallinto. Demarit kannattavat vaaleilla valittavaa, merkittävää valtaa käyttävää metropolihallintoa, johon yhdistettäisiin mm. nyt hyvin toimivat HSL ja HSY.

1 kommentti . Avainsanat: Espoo